Zdravý jablečný koláč
Porce 4
Chutná jako štrůdl, ale je mnohem zdravější. Zkuste místo mouky vytvořit těsto z ovesných vloček!
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
30 min
Celková doba přípravy
45 min
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
30 min
Celková doba přípravy
45 min
Těsto
  1. 2 hrnky ovesných vloček (jemnější jsou lepší)
  2. 1/2 hrnku vody
  3. 2 bílé jogurty (já používám ovčí)
  4. 1 lžíce medu (nemusí být)
Náplň
  1. 2 jablka
  2. rozinky
  3. lískové oříšky, či jiné dle chuti (nemusí být)
  4. skořice
Postup přípravy
  1. Ve velké míse smíchejte všechny suroviny na těsto.
  2. Ručně nebo v robotu posekejte jablka a ořechy a přidejte skořici. Vše promíchejte.
  3. Polovinu těsta naneste na pečícím papírem vyložený plech a dobře rozetřete. Vznikne tak dno koláče.
  4. Po celé ploše těsta nyní rozprostřete náplň.
  5. Naneste druhou polovinu těsto na náplň, vznikne tak horní část koláče.
  6. Jablkový koláč vložte do trouby vyhřáté na cca 180°C a pečte dozlatova asi 30 minut.
Inspirováno podle Kafe.cz
Inspirováno podle Kafe.cz
NewMe.cz http://newme.cz/