Domácí arašídové máslo
Porce 4
Chcete si doma vyrobit domácí arašídové máslo? Tady je jednoduchý návod, za pár minut je máslo hotové!
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
5 min
Celková doba přípravy
10 min
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
5 min
Celková doba přípravy
10 min
Ingredience
  1. 1 hrnek arašídů (bez skořápky)
  2. 1-2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje (nebo jiného, ideálně ořechového oleje)
  3. 1-2 lžíce medu nebo agáve či jiného sladidla (nemusí být)
Postup přípravy
  1. Arašídy můžete buď nejprve opražit na pánvi nebo cca 10 min v troubě, aby máslo mělo výraznější chuť. Máslo však jde rovnou vytvořit i z nijak nezpracovaných ořechů.
  2. Arašídy dejte do mixéru a mixujte asi minutu. Poté otevřete mixér a setřete kousky ořechů z okrajů zpátky dolů do mixéru.
  3. Mixujte další minutu a poté opět setřete strany mixéru.
  4. Opakujte ještě jednou.
  5. Následně do mixéru přidejte kokosový olej a sladidlo a mixujte další cca 2 minuty. Teď už by konzistence měla opravdu připomínat máslo. Záleží na tom, jaké ořechy jste zrovna použili, výsledná konzistence může být pokaždé trošku jiná, každopádně máslo by mělo být alespoň v takové formě, aby šlo mazat na pečivo, palačinky apod.
  6. Burákové máslo použijte dle chuti, do snídaní, na palačinky či toast!
  7. Skladujte v uzavřené dóze v lednici/chladu.
NewMe.cz http://newme.cz/