Cizrna v rajčatové omáčce se zázvorem
Porce 4
Netradiční recept vhodný i pro vegetáriány a vegany. Cizrnovo - rajčatovou omáčku můžete podávat buď s rýží nebo flatbreadem. Lehkou pálivost omáčce taky dodá zázvor a římský kmín!
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
55 min
Celková doba přípravy
1 min
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
55 min
Celková doba přípravy
1 min
Ingredience
  1. 1 lžíce kokosového nebo olivového oleje
  2. 1 velká cibule nakrájené na jemno
  3. 4 stroužky česneku
  4. 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
  5. 1 lžička římského kmínu
  6. 1 lžička soli
  7. 1/2 lžičky černého pepře
  8. 2 lžičky balsamikového octa
  9. 2 plechovky nakrájených rajčat (cca 400g)
  10. 2 plechovky cizrny (cca 400g)
  11. basmati rýže
Postup přípravy
  1. Ve velkém hrnci nebo pánvi rozpalte olej a přidejte nakrájenou cibuli.
  2. Cibulku opékejte cca 10 minut dokud nechytne zlatavou barvu.
  3. Přidejte česnek, zázvor, kmín, sůl a pepř a restujte další minutku.
  4. Přidejte balsamiko a rajčata a přiveďte k varu.
  5. Nakonec přidejte ještě cizrnu a na mírném ohni nechte vařit cca 40 minut.
  6. V mezičase uvařte basmati rýži.
  7. Jakmile je vše hotové, nandejte rýži do misky a přelijte cizrnovo-rajčatovou omáčkou.
  8. Cizrnová rajčatová omáčka lze taky podávat s teplým pita chlebem.
Inspirováno podle Food.com
Inspirováno podle Food.com
NewMe.cz http://newme.cz/