Švestkový koláč z kokosové mouky
Porce 1
Další variace koláče z kokosové mouky. Kokosový korpus je opravdu univerzální a já jej nejraději kombinuji s ovocnou náplní. Tentokrát tedy se švestkovou!
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
25 min
Celková doba přípravy
45 min
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
25 min
Celková doba přípravy
45 min
Na korpus
  1. 1/2 hrnku kokosového oleje
  2. 2 vejce
  3. 3/4 hrnku kokosové mouky
  4. 2 lžíce datlového / agáve sirupu
  5. špetka soli
Náplň
  1. 6 velkých zralých švestek
  2. 1/3 hrnku jemných ovesných vloček
  3. trocha vody
  4. ovoce na vrch na dozdobení (mě zbyla 1/2 nektarinky)
Postup přípravy
  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. V míse smíchejte všechny ingredience na korpus kromě kokosové mouky.
  3. Přidejte kokosovou mouku a smíchejte dokud nevznikne kompaktní těsto. (Čím víc mícháte, tím víc směs houstne díky mouce, takže to nepřežeňte)
  4. Těsto vtlačte do korpusové formy o poloměru cca 18 cm a propíchejte vidličkou na několika místech.
  5. Korpus upečte v troubě po dobu asi 10 minut, až chytne lehce hnědou barvu. Pak jej vytáhněte a nechte vychladnout.
  6. Náplň je jednoduchá, do mixéru naházejte vypeckované švestky, vločky a trochu vody a pořádně umixujte. Přidejte vody dle potřeby, ale směs může být klidně hustá.
  7. Švestkovou směs vlijte do kokosového korpusu, poklaďte navrch plátky ovoce (v mém případě nektarinky) a dejte zpátky do trouby ještě asi na 15 minut.
  8. Směs pečením nijak extra neztuhne, ale rozmixované švestky aspoň ještě trochu změknou a spojí se s vločkami. Takže po cca 15 minutách můžete koláč vyndat z trouby a nechat zchladnout před podáváním.
  9. Podávejte posypaný skořicí! Osobně mi ještě víc chutná na druhý den, kdy se všechny chutě z ovocné směsi a kokosového korpusu pěkně spojí.
NewMe.cz http://newme.cz/

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

*
*
Website