Švestkový koláč z kokosové mouky
2015-09-25 16:26:16
Porce 1
Další variace koláče z kokosové mouky. Kokosový korpus je opravdu univerzální a já jej nejraději kombinuji s ovocnou náplní. Tentokrát tedy se švestkovou!
Tisk
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
25 min
Celková doba přípravy
45 min
Na korpus
- 1/2 hrnku kokosového oleje
- 2 vejce
- 3/4 hrnku kokosové mouky
- 2 lžíce datlového / agáve sirupu
- špetka soli
Náplň
- 6 velkých zralých švestek
- 1/3 hrnku jemných ovesných vloček
- trocha vody
- ovoce na vrch na dozdobení (mě zbyla 1/2 nektarinky)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180°C.
- V míse smíchejte všechny ingredience na korpus kromě kokosové mouky.
- Přidejte kokosovou mouku a smíchejte dokud nevznikne kompaktní těsto. (Čím víc mícháte, tím víc směs houstne díky mouce, takže to nepřežeňte)
- Těsto vtlačte do korpusové formy o poloměru cca 18 cm a propíchejte vidličkou na několika místech.
- Korpus upečte v troubě po dobu asi 10 minut, až chytne lehce hnědou barvu. Pak jej vytáhněte a nechte vychladnout.
- Náplň je jednoduchá, do mixéru naházejte vypeckované švestky, vločky a trochu vody a pořádně umixujte. Přidejte vody dle potřeby, ale směs může být klidně hustá.
- Švestkovou směs vlijte do kokosového korpusu, poklaďte navrch plátky ovoce (v mém případě nektarinky) a dejte zpátky do trouby ještě asi na 15 minut.
- Směs pečením nijak extra neztuhne, ale rozmixované švestky aspoň ještě trochu změknou a spojí se s vločkami. Takže po cca 15 minutách můžete koláč vyndat z trouby a nechat zchladnout před podáváním.
- Podávejte posypaný skořicí! Osobně mi ještě víc chutná na druhý den, kdy se všechny chutě z ovocné směsi a kokosového korpusu pěkně spojí.
NewMe.cz http://newme.cz/