Raw pomerančovo-borůvkový cheesecake
Porce 1
Barevný raw cheesecake plný ovoce, který zalahodí nejen očím, ale hlavně žaludku! Chutná i ne-raw strávníkům, vyzkoušeno! 🙂
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
30 min
Celková doba přípravy
50 min
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
30 min
Celková doba přípravy
50 min
Korpus
  1. 2 hrnky kešu ořechů
  2. 1 hrnek datlí nebo rozinek
  3. špetka soli
Pomerančová vrstva
  1. 3 hrnku kešu oříšků
  2. 3/4 hrnku čerstvé pomerančové šťávy
  3. 4 lžíce agáve sirupu
  4. 1/2 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
  5. šťáva z jednoho citronu
  6. kůra z pomerančů, ze kterých jste vymačkali šťávu
  7. špetka soli
Borůvková vrstva
  1. 2 hrnky borůvek (mohou být i mražené)
  2. 1/4 hrnku pomerančové vrstvy
Postup přípravy
  1. Korpus: V robotu umixujte kešu a datle nebo rozinky se špetkou soli dokud směs nebude pěkně kompaktní. Směs by po zmáčknutí měla držet u sebe a nerozpadat se. Poté směs vtlačte na dno formy, čímž vytvoříte korpus, a formu vložte do lednice.
  2. Pomerančová vrstva: Všechny ingredience kromě pom. kůry opět umixujte do hladka. Lžičkou pak přimíchejte i kůru. 3/4 směsi navrstvěte do formy na korpus a dejte ztuhnout do mrazáku.
  3. Borůvková vrstva: Zbylou 1/4 pomerančové směsi umixujte s borůvkami a přidejte jako třetí vrstvu do formy.
  4. Raw cheesecake nechejte alespoň 30 minut ztuhnout v mrazáku, než jej začnete podávat.
  5. Podávejte s čerstvým ovocem, nejlépe pomeranči nebo borůvkami.
Inspirováno podle One Green Planet
Inspirováno podle One Green Planet
NewMe.cz http://newme.cz/