Raw pomerančovo-borůvkový cheesecake
2015-03-29 20:34:33
Porce 1
Barevný raw cheesecake plný ovoce, který zalahodí nejen očím, ale hlavně žaludku! Chutná i ne-raw strávníkům, vyzkoušeno! 🙂
Tisk
Doba přípravy
20 min
Doba vaření
30 min
Celková doba přípravy
50 min
Korpus
- 2 hrnky kešu ořechů
- 1 hrnek datlí nebo rozinek
- špetka soli
Pomerančová vrstva
- 3 hrnku kešu oříšků
- 3/4 hrnku čerstvé pomerančové šťávy
- 4 lžíce agáve sirupu
- 1/2 hrnku rozpuštěného kokosového oleje
- šťáva z jednoho citronu
- kůra z pomerančů, ze kterých jste vymačkali šťávu
- špetka soli
Borůvková vrstva
- 2 hrnky borůvek (mohou být i mražené)
- 1/4 hrnku pomerančové vrstvy
Postup přípravy
- Korpus: V robotu umixujte kešu a datle nebo rozinky se špetkou soli dokud směs nebude pěkně kompaktní. Směs by po zmáčknutí měla držet u sebe a nerozpadat se. Poté směs vtlačte na dno formy, čímž vytvoříte korpus, a formu vložte do lednice.
- Pomerančová vrstva: Všechny ingredience kromě pom. kůry opět umixujte do hladka. Lžičkou pak přimíchejte i kůru. 3/4 směsi navrstvěte do formy na korpus a dejte ztuhnout do mrazáku.
- Borůvková vrstva: Zbylou 1/4 pomerančové směsi umixujte s borůvkami a přidejte jako třetí vrstvu do formy.
- Raw cheesecake nechejte alespoň 30 minut ztuhnout v mrazáku, než jej začnete podávat.
- Podávejte s čerstvým ovocem, nejlépe pomeranči nebo borůvkami.
Inspirováno podle One Green Planet
Inspirováno podle One Green Planet
NewMe.cz http://newme.cz/