Pohankový koláč
Porce 1
Zdravý pohankový dort s jablky, vlašskými ořechy a sušenými švestkami. Koláč je jako vždy jednoduchý na přípravu!
Doba přípravy
30 min
Doba vaření
30 min
Celková doba přípravy
1 hr
Doba přípravy
30 min
Doba vaření
30 min
Celková doba přípravy
1 hr
Ingredience
  1. 500ml mandlového mléka
  2. 200g pohanky
  3. 3 vejce, oddělte žloutky a bílky
  4. 2 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  5. 1 lžíce agáve sirupu
  6. 3 menší jablka
  7. hrst sušených švestek
  8. menší hrst vlašských ořechů
  9. skořice
Postup přípravy
  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. Povařte pohanku asi 10 minut v mandlovém mléku. Poté hrnec odstavte z plotny a nechte pohanku asi dalších 20 minut změknout pod pokličkou.
  3. V mezičase nakrájejte jablka na malé kousky nebo nasekejte v robotu.
  4. Jakmile je pohanka pěkně nasáknutá a změklá, přidejte do ní žloutky, kokosový olej a agáve sirup.
  5. Vyšlehejte bílky a pak lžící přimíchejte do pohanky.
  6. Nalijte půlku směsi do dortové formy.
  7. Na pohanku poklaďte jablka, ořechy a sušené švestky a zasypte skořicí.
  8. Nakonec zalijte druhou půlkou směsi a dejte formu do trouby.
  9. Pečte v předehřáté troubě asi 30 minut na 180°C.
NewMe.cz http://newme.cz/