Pečená mrkev s kozím sýrem
Porce 4
Netradiční zdravá večeře. Lehká kombinace chutí, kterým neodoláte. Můžete podávat jako hlavní chod, předkrm nebo jako přílohu!
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
50 min
Celková doba přípravy
1 hr
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
50 min
Celková doba přípravy
1 hr
Ingredience
  1. 750g mrkve
  2. 2 lžíce olivového oleje
  3. 2 lžičky římského kmínu (nesnažte se ho nahradit klasickým kmínem, není to stejné)
  4. kůra a šťáva z jednoho menšího pomeranče
  5. 400g cizrny (z plechovky)
  6. 100g měkkého kozího sýru
  7. hrst oregána nebo máty
  8. 75g semínek granátového jablka
Postup přípravy
  1. Předehřejte troubu na 190°C.
  2. Nakrájené mrkve smíchejte s kmínem, 1 lžící olivového oleje, kůrou z pomeranče a trochou soli.
  3. Rozprostřete mrkve na plech s pečícím papírem a pečte v troubě asi 50 minut, dokud mrkve nejsou měkké a lehce dohněda.
  4. Hotové mrkve zasypte okapanou cizrnou a polejte zbytkem oleje a pomerančovou šťávou.
  5. Nakonec pečené mrkve posypte semínky z granátového jablka, kozím sýrem a mátou nebo oreganem.
  6. Podávejte ihned s teplým pita chlebem.
Inspirováno podle BBC Good Food
Inspirováno podle BBC Good Food
NewMe.cz http://newme.cz/