Pečená mrkev s kozím sýrem
2015-07-04 20:25:58
Porce 4
Netradiční zdravá večeře. Lehká kombinace chutí, kterým neodoláte. Můžete podávat jako hlavní chod, předkrm nebo jako přílohu!
Tisk
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
50 min
Celková doba přípravy
1 hr
Ingredience
- 750g mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžičky římského kmínu (nesnažte se ho nahradit klasickým kmínem, není to stejné)
- kůra a šťáva z jednoho menšího pomeranče
- 400g cizrny (z plechovky)
- 100g měkkého kozího sýru
- hrst oregána nebo máty
- 75g semínek granátového jablka
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 190°C.
- Nakrájené mrkve smíchejte s kmínem, 1 lžící olivového oleje, kůrou z pomeranče a trochou soli.
- Rozprostřete mrkve na plech s pečícím papírem a pečte v troubě asi 50 minut, dokud mrkve nejsou měkké a lehce dohněda.
- Hotové mrkve zasypte okapanou cizrnou a polejte zbytkem oleje a pomerančovou šťávou.
- Nakonec pečené mrkve posypte semínky z granátového jablka, kozím sýrem a mátou nebo oreganem.
- Podávejte ihned s teplým pita chlebem.
Inspirováno podle BBC Good Food
Inspirováno podle BBC Good Food
NewMe.cz http://newme.cz/