Pečená červená řepa
2015-09-14 21:56:09
Porce 2
Návod na přípravu červené řepy pečené v troubě. Hodí se výborně s kozím sýrem, fazolkami a do různých salátů.
Tisk
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
45 min
Celková doba přípravy
50 min
Ingredience
- 3 červené řepy
- olivový olej
- sůl, tymián
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200°C.
- Pečlivě umyjte červenou řepu pod tekoucí vodou. Pozor, ať jí nesedřete slupku.
- Vložte řepy do pekáčku, polejte olivovým olejem a pořádně v něm řepy poválejte, ať jsou zcela pokryté.
- Posypte řepy solí a tymiánem.
- Pečte ve vyhřáté troubě asi 45 minut až jsou řepy pěkně měkké, ale ne úplně scrvknuté.
- Po upečení nechte řepy zchladnout, odkrojte stonek a kořen a sloupněte slupku.
- Řepy nyní můžete použít do libovolného receptu, nejlepší jsou v kombinaci s kozím sýrem, luštěninami nebo jen tak nakrájené na plátky a pokapané oleje, solí a pepřem.
NewMe.cz http://newme.cz/