Pečená červená řepa
Porce 2
Návod na přípravu červené řepy pečené v troubě. Hodí se výborně s kozím sýrem, fazolkami a do různých salátů.
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
45 min
Celková doba přípravy
50 min
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
45 min
Celková doba přípravy
50 min
Ingredience
  1. 3 červené řepy
  2. olivový olej
  3. sůl, tymián
Postup přípravy
  1. Předehřejte troubu na 200°C.
  2. Pečlivě umyjte červenou řepu pod tekoucí vodou. Pozor, ať jí nesedřete slupku.
  3. Vložte řepy do pekáčku, polejte olivovým olejem a pořádně v něm řepy poválejte, ať jsou zcela pokryté.
  4. Posypte řepy solí a tymiánem.
  5. Pečte ve vyhřáté troubě asi 45 minut až jsou řepy pěkně měkké, ale ne úplně scrvknuté.
  6. Po upečení nechte řepy zchladnout, odkrojte stonek a kořen a sloupněte slupku.
  7. Řepy nyní můžete použít do libovolného receptu, nejlepší jsou v kombinaci s kozím sýrem, luštěninami nebo jen tak nakrájené na plátky a pokapané oleje, solí a pepřem.
NewMe.cz http://newme.cz/