Pappardelle s houbovou omáčkou
Porce 4
Asi zatím nejlepší houbová omáčka, kterou jsem kdy jedla (no jo musím se pochválit). Výborně se hodí k těstovinám typu pappardelle nebo fettuccine!
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
15 min
Celková doba přípravy
25 min
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
15 min
Celková doba přípravy
25 min
Ingredience
  1. Celozrnné těstoviny (pappardelle nebo fettuccine jsou nejlepší)
  2. 1 lžíce olivového oleje
  3. 1/2 větší cibule nakrájené na kostičky
  4. 2 stroužky česneku nakrájeného na kousky
  5. lžička nasekaného tymiánu, nejlépe čerstvého
  6. sůl, pepř
  7. 300g žampionů či jiných hub nakrájených na kousky
  8. 2 lžíce červeného vína nebo brandy
  9. 3 lžíce celozrnné mouky
  10. 1 hrnek zeleninového vývaru
  11. 1/3 hrnku lehké smetany
  12. 1/2 hrnku nastrouhaného parmezánu
Postup přípravy
  1. Dejte vařit těstoviny dle instrukcí na obale.
  2. Rozpalte olivový olej v hrnci a poté přihoďte cibulku, česnek, tymián, sůl a pepř a za občasného míchání vařte dokud cibulka není dozlatova (1 - 3 min).
  3. Přidejte nakrájené houby, promíchejte a vařte cca 7 - 10 minut do změknutí hub a dokud se nevypaří většina vody z hub.
  4. Přimíchejte červené víno nebo brandy a vařte další minutu, než se víno vypaří.
  5. Houby zasypte moukou a promíchejte. Poté přilijte vývar, přiveďte jej k varu a nepřestávejte míchat dokud omáčka nezhoustne (asi 1 min).
  6. Sundejte hrnec z ohně a přimíchejte smetanu a půlku nastrouhaného parmezánu.
  7. Hotovou omáčkou přelijte uvařené pappardelle a zasypte zbývajícím parmezánem.
  8. Dobrou chuť!
Inspirováno podle Eatingwell.com
Inspirováno podle Eatingwell.com
NewMe.cz http://newme.cz/