Pappardelle s houbovou omáčkou
2015-10-14 16:51:06
Porce 4
Asi zatím nejlepší houbová omáčka, kterou jsem kdy jedla (no jo musím se pochválit). Výborně se hodí k těstovinám typu pappardelle nebo fettuccine!
Tisk
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
15 min
Celková doba přípravy
25 min
Ingredience
- Celozrnné těstoviny (pappardelle nebo fettuccine jsou nejlepší)
- 1 lžíce olivového oleje
- 1/2 větší cibule nakrájené na kostičky
- 2 stroužky česneku nakrájeného na kousky
- lžička nasekaného tymiánu, nejlépe čerstvého
- sůl, pepř
- 300g žampionů či jiných hub nakrájených na kousky
- 2 lžíce červeného vína nebo brandy
- 3 lžíce celozrnné mouky
- 1 hrnek zeleninového vývaru
- 1/3 hrnku lehké smetany
- 1/2 hrnku nastrouhaného parmezánu
Postup přípravy
- Dejte vařit těstoviny dle instrukcí na obale.
- Rozpalte olivový olej v hrnci a poté přihoďte cibulku, česnek, tymián, sůl a pepř a za občasného míchání vařte dokud cibulka není dozlatova (1 - 3 min).
- Přidejte nakrájené houby, promíchejte a vařte cca 7 - 10 minut do změknutí hub a dokud se nevypaří většina vody z hub.
- Přimíchejte červené víno nebo brandy a vařte další minutu, než se víno vypaří.
- Houby zasypte moukou a promíchejte. Poté přilijte vývar, přiveďte jej k varu a nepřestávejte míchat dokud omáčka nezhoustne (asi 1 min).
- Sundejte hrnec z ohně a přimíchejte smetanu a půlku nastrouhaného parmezánu.
- Hotovou omáčkou přelijte uvařené pappardelle a zasypte zbývajícím parmezánem.
- Dobrou chuť!
Inspirováno podle Eatingwell.com
Inspirováno podle Eatingwell.com
NewMe.cz http://newme.cz/