Ovesná kaše se zázvorem a jablky
Porce 1
Výborný zdravý trochu spicy recept na snídaňovou oat porridge neboli ovesnou kaši. Tato je ideální do studených zimních rán, protože zázvor a teplá jablka vás po ránu pěkně zahřejí, zasytí a dodají sílu na celé dopoledne!
Doba přípravy
2 min
Doba vaření
6 min
Celková doba přípravy
8 min
Doba přípravy
2 min
Doba vaření
6 min
Celková doba přípravy
8 min
Na kaši
  1. 1/4 hrnku ovesných vloček (jemnější jsou lepší)
  2. 1/2 hrnku mandlového mléka + 1/2 hrnku vody
  3. 1 menší jablko nakrájené na kousky
  4. 1 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru
  5. 1 lžíce agáve sirupu
  6. 1 lžička mleté skořice
  7. troška kardamomu nebo mletého muškátového oříšku
  8. 1 lžíce slunečnicových semínek
Na vrch
  1. 8 vlašských ořechů
  2. pár kokosových chipsů
Postup přípravy
  1. Všechny ingredience na kaši, kromě slunečnicových semínek, smíchejte v hrnci a vařte asi 5 minut do změknutí jablek.
  2. Poté přidejte i ta slunečnicová semínka a vařte asi ještě minutu.
  3. Přendejte ovesnou kaši na talíř nebo do misky, zasypte vlašskými ořechy a kokosovými chipsy a nechte si chutnat!
NewMe.cz http://newme.cz/