Ovesná kaše se zázvorem a jablky
2015-10-01 10:43:07
Porce 1
Výborný zdravý trochu spicy recept na snídaňovou oat porridge neboli ovesnou kaši. Tato je ideální do studených zimních rán, protože zázvor a teplá jablka vás po ránu pěkně zahřejí, zasytí a dodají sílu na celé dopoledne!
Tisk
Doba přípravy
2 min
Doba vaření
6 min
Celková doba přípravy
8 min
Na kaši
- 1/4 hrnku ovesných vloček (jemnější jsou lepší)
- 1/2 hrnku mandlového mléka + 1/2 hrnku vody
- 1 menší jablko nakrájené na kousky
- 1 cm nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžíce agáve sirupu
- 1 lžička mleté skořice
- troška kardamomu nebo mletého muškátového oříšku
- 1 lžíce slunečnicových semínek
Na vrch
- 8 vlašských ořechů
- pár kokosových chipsů
Postup přípravy
- Všechny ingredience na kaši, kromě slunečnicových semínek, smíchejte v hrnci a vařte asi 5 minut do změknutí jablek.
- Poté přidejte i ta slunečnicová semínka a vařte asi ještě minutu.
- Přendejte ovesnou kaši na talíř nebo do misky, zasypte vlašskými ořechy a kokosovými chipsy a nechte si chutnat!
NewMe.cz http://newme.cz/