Ovesná kaše s karamelizovanou hruškou
Porce 2
Výborná snídaně pro zimní chladná rána! Karamelizované hrušky pěkně zahřejí a ovesná kaše zase dodá energii.
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
15 min
Celková doba přípravy
20 min
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
15 min
Celková doba přípravy
20 min
Ingredience
  1. 1 hrnek ovesných vloček
  2. 1,5 hrnku mandlového mléka (nebo jiného druhu mléka či vody)
  3. 1,5 lžíce kokosového oleje
  4. 1 lžíce datlového sirupu (nebo jiné sladidlo, ideálně hnědý cukr, pokud vám nevadí)
  5. 1-2 hrušky nakrájené na kousky (záleží na velikosti)
  6. mletá skořice
  7. citronová šťáva
  8. nasekané lískové ořechy
Postup přípravy
  1. Uvařte vločky s mlékem dokud vám nevznikne kaše.
  2. Mezitím na pánvičce rozehřejte kokosový olej a až je vřelý tak přidejte sirup (cukr) a dobře promíchejte. Ihned nato pak přidejte nakrájenou hrušku, posypte skořicí a vymáčkněte trochu citronové šťávy a dobře vše promíchejte, ať jsou hrušky směsí pěkně obalené.
  3. Hrušky přikryjte pokličkou a nechte podusit do měkka. Jakmile jsou měkké a mají zlatavou barvu, odkryjte je a ještě nechte chvíli karamelizovat.
  4. Rozdělte ovesnou kaši na dva talíře, přidejte zkaramelizované hrušky a zasypte nasekanými lískovými ořechy. Podávejte ihned zatepla.
Inspirováno podle Minimalistbaker.com
Inspirováno podle Minimalistbaker.com
NewMe.cz http://newme.cz/