Ovesná kaše s karamelizovanou hruškou
2015-10-19 23:12:51
Porce 2
Výborná snídaně pro zimní chladná rána! Karamelizované hrušky pěkně zahřejí a ovesná kaše zase dodá energii.
Tisk
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
15 min
Celková doba přípravy
20 min
Ingredience
- 1 hrnek ovesných vloček
- 1,5 hrnku mandlového mléka (nebo jiného druhu mléka či vody)
- 1,5 lžíce kokosového oleje
- 1 lžíce datlového sirupu (nebo jiné sladidlo, ideálně hnědý cukr, pokud vám nevadí)
- 1-2 hrušky nakrájené na kousky (záleží na velikosti)
- mletá skořice
- citronová šťáva
- nasekané lískové ořechy
Postup přípravy
- Uvařte vločky s mlékem dokud vám nevznikne kaše.
- Mezitím na pánvičce rozehřejte kokosový olej a až je vřelý tak přidejte sirup (cukr) a dobře promíchejte. Ihned nato pak přidejte nakrájenou hrušku, posypte skořicí a vymáčkněte trochu citronové šťávy a dobře vše promíchejte, ať jsou hrušky směsí pěkně obalené.
- Hrušky přikryjte pokličkou a nechte podusit do měkka. Jakmile jsou měkké a mají zlatavou barvu, odkryjte je a ještě nechte chvíli karamelizovat.
- Rozdělte ovesnou kaši na dva talíře, přidejte zkaramelizované hrušky a zasypte nasekanými lískovými ořechy. Podávejte ihned zatepla.
Inspirováno podle Minimalistbaker.com
Inspirováno podle Minimalistbaker.com
NewMe.cz http://newme.cz/