Mandlové sušenky s kokosem a čokoládou
2015-11-06 19:13:47
Porce 20
Supr ořechové sušenky (cookies) z mandlí. Nedávejte do nich moc cukru a podávejte raději s kolečkem banánu. Parádní sváča ke kávě, která vydrží i několik dní (pokud se dříve nesní).
Tisk
Doba přípravy
40 min
Doba vaření
10 min
Celková doba přípravy
50 min
Ingredience
- 1 1/4 hrnku nadrobno nasekaných mandlí
- 1/4 hrnku nasekané tmavé čokolády
- 1/2 hrnku strouhaného kokosu
- 1/2 lžičky prášku do pečení
- špetka soli
- 1 vejce
- 3 lžíce rozpuštěného kokosového oleje
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
- pokud chcete sladší sušenky přidejte sladidlo dle libosti (např. 1/3 hrnku cukru nebo pár lžic datlového sirupu, pár kapek stevie apod.) já dala stévii
- banán (nemusí být)
Postup přípravy
- Ve velké míse smíchejte nasekané madle, čokoládu, kokos, prášek do pečení a špetku soli a případně sladidlo.
- Ve vedlejší míse vyšlehejte celé vejce dokud nezhoustne a nezvětší svůj objem.
- Do vejce přimíchejte kokosový olej a vanilkový extrakt.
- Nyní smíchejte sypkou směs a směs s vejcem, dobře promíchejte.
- Směs dejte do lednice vychladit na minimálně 30 minut.
- Předehřejte troubu na 180°C.
- Z vychladlého těsta vytvářejte kuličky, které na plechu s pečícím papírem zmáčknete vidličkou do tvaru sušenky.
- Mandlové sušenky pečte v troubě asi 7-10 minut, dokud lehce nezezlátnou.
- Před podáváním nechte zchladnout.
- Podávejte nejlépe s kousky banánu, především pokud jste do sušenek nedávali moc sladidla.
- Chutnají skvěle i dalších pár dní po upečení! 🙂
Poznámky
- Suroviny můžete zakoupit i v našem eshopu.
- Mandle
- Kokosový olej
- Datlový sirup
Inspirováno podle Minimalistbaker.com
Inspirováno podle Minimalistbaker.com
NewMe.cz http://newme.cz/