Květáková pizza
Porce 2
Tak jsem takhle jednou koupila květák, aniž bych věděla co s ním. Pak jsem brouzdala po netu a našla tenhle supr recept na květákovou pizzu, který s vámi musím sdílet! Nečekejte však, že to bude chutnat jako pizza, jídlo tak jenom vypadá, ale chuť je trochu jiná, nicméně výborná!
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
25 min
Celková doba přípravy
35 min
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
25 min
Celková doba přípravy
35 min
Ingredience
  1. 1 celý květák, stonky odřežeme
  2. 1/2 hrnku nastrouhané mozzarelly
  3. 1/4 hrnku nastrouhaného parmezánu
  4. 2 vejce
  5. 2 stroužky česneku
  6. koření dle chuti, např. bazalka, majoránka nebo zatar
Na pizzu
  1. pasírovaná rajčata jako základ pizzy
  2. ingredience dle chuti, já dala pár žampionů, sýr a kukuřičky
Postup přípravy
  1. Předehřejte troubu na 200°C a přichystejte plech s pečícím papírem.
  2. Rozdělte květák na růžičky a ty uvařte do změknutí (cca 10 minut) ve vodě.
  3. Květák dobře osušte a pak rozmixujte v robotu. Nechte trochu vychladnout.
  4. V míse smíchejte květák s ostatními surovinami a dobře promíchejte v těsto.
  5. Přendejte těsto na plech s pečícím papírem a vytvořte dvě placky, asi 1 cm vysoké (nebo jak vám to vyjde prostě, spíš tlustší, ať se dobře sundávají pak z plechu).
  6. Květákové těsto pečte asi 20 minut v troubě, pak vyndejte, potřete pasírovanými rajčaty, poklaďte surovinami dle chuti a dejte péct ještě na 10 minut.
  7. Poté pizzu vytáhněte, rozdělte na čtvrtiny a každou čtvrtinu přendejte na talíř (takto se to z plechu dostává nejjednodušeji).
  8. Dobrou chuť!
Inspirováno podle Foodnetwork.com
Inspirováno podle Foodnetwork.com
NewMe.cz http://newme.cz/