Fishcake z lososa
Porce 2
Máte chuť na něco "fastfoodovitého", ale přitom zdravého? Fishcake z lososa s americkými bramborami a jogurtovým dipem je přesně to co hledáte!
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
30 min
Celková doba přípravy
45 min
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
30 min
Celková doba přípravy
45 min
Ingredience
  1. 220g lososa zbaveného kůže
  2. 2 velké brambory
  3. 1 cm zázvoru, nastrouhaného
  4. kůra z jedné limetky
  5. 4 jarní cibulky
  6. 1 vejce
  7. trochu celozrnné mouky
  8. olivový olej
Na dip
  1. 5 lžic bílého jogurtu (používám ovčí, ale jakýkoliv hutnější, např. řecký, bude vhodný)
  2. jakékoliv bylinky (čerstvé nebo já používám i sušené italské bylinky v mlýnku)
  3. sůl
  4. olivový olej
Postup přípravy
  1. Předehřejte troubu na cca 200 stupňů.
  2. Omyjte brambory, nakrájejte na měsíčky a předvařte asi 8 minut ve vodě.
  3. Předvařené brambory přendejte na plech na pečící papír. Posolte, přidejte olej a případně ochuťte kořením či bylinkami dle chuti. Pečte asi 25 minut, do měkka a dozlatova.
  4. Nyní si připravte fishcakes. Pokud máte filety z lososa, nejdříve je omyjte a zbavte kůže.
  5. Lososa následně nakrájejte nožem na co nejmenší kousky a dejte do mísy.
  6. Na kousky nakrájenou jarní cibulku, zázvor, kůru z limetky a vejce přidejte k lososu do mísy a promíchejte.
  7. Směs bude asi potřeba trochu zahustit, já k tomu použila celozrnnou mouku, ale můžete alternativně použít třeba jemné ovesné vločky nebo umletou quinou.
  8. Až je směs kompaktní, rozpalte na pánvi olivový olej (nebo kokosový, pokud máte) a postupně lžící na pánev naaranžujte lososí placky - fishcakes. Směs nemusí být úplně tuhá, na pánvi se ještě dodatečně spojí.
  9. Fishcakes nechte asi 5 minut na mírném ohni, než je obrátíte, aby se stihla směs spojit a udělat krusta. V podstatě byste měli placičky obrátit, až budou z první strany pěkně dozlatova.
  10. V mezičase připravte dip tak, že smícháte jogurt, olivový olej, bylinky a dochutíte solí.
  11. Pokud jsou lososové fishcakes z jedné strany už hotové, obraťte je a dosmažte i z druhé strany.
  12. Zkontrolujte i brambory, hotové jsou jakmile začnou chytat hnědou/zlatavou barvu.
  13. Jakmile je vše hotovo, můžete naložit na talíř a servírovat! Dobrou chuť!
Inspirováno podle BBC goodfood
Inspirováno podle BBC goodfood
NewMe.cz http://newme.cz/