Celozrnné těstoviny se sýrovou tofu omáčkou
Porce 2
Tento recept je zvláštní především díky způsobu přípravy omáčky. Upřímně, jedná se spíše o zdravější náhražku sýrové omáčky za použití přírodního tofu. Omáčka se výborně hodí i k jiným jídlům, nejen k těstovinám!
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
12 min
Celková doba přípravy
22 min
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
12 min
Celková doba přípravy
22 min
Ingredience
  1. celozrnné těstoviny
  2. brokolice
Sýrová tofu omáčka
  1. 1 balení (cca 150g) přírodního tofu
  2. 1/4 hrnku mandlového mléka
  3. 1/4 hrnku lahůdkového droždí
  4. lžíce citronové šťávy
  5. 1 stroužek česneku
  6. italské bylinky (používám směs koření v mlýnku)
  7. čerstvá bazalka nebo jiná bylinka na ochucení (nemusí být)
  8. sůl, pepř
Postup přípravy
  1. Dejte vařit těstoviny dle návodu.
  2. Brokolici pokrájejte na růžičky a uvařte do měkka, cca 5-10 minut.
  3. V mezičase připravte omáčku tak, že všechny ingredience kromě čerstvých bylinek umixujete v robotu. Sůl, pepř, lahůdkové droždí a italské bylinky přidávejte podle potřeby, dokud vám omáčka nebude prostě chutnat 🙂
  4. Nakrájejte čerstvé bylinky a přimíchejte lžící do omáčky.
  5. Podávejte ihned těstoviny s brokolicí přelité tofu omáčkou. Když mám čas, tak si omáčku ještě přihřeji v hrnci, ale dá se i za studena smíchat s teplými těstovinami a brokolicí.
NewMe.cz http://newme.cz/