Bretaňské fazole
Porce 2
Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně jsou plné vitamínů a minerálů. Patří mezi ně např. draslík, vápník, fosfor, hořčík, jód a železo, či kyselina listová, niacin i provitamín A. Tento recept je jednoduchý na přípravu a chutná opravdu skvěle!
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
50 min
Celková doba přípravy
1 hr
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
50 min
Celková doba přípravy
1 hr
Ingredience
  1. 200g fazolí
  2. 1 cibule
  3. 2 lžíce celozrnné mouky
  4. 2 lžíce rajského protlaku
  5. 1 stroužek česneku
  6. zeleninová kostka
  7. 1 lžíce kokosového oleje
  8. troška cukru
  9. sůl, pepř, chilli
Postup přípravy
  1. Fazole nechte namočit na 8-12 hodin a poté vařte cca 45 minut. Fazole je dobré vařit s nějakou bylinkou, např. saturejkou, kmínem nebo majoránkou, aby tolik nenadýmaly. Vodu taktéž nesolte, fazole by nezměkly!
  2. Na lžíci kokosového oleje zpěňte nakrájenou cibulku, pak zasypte moukou a opečte dozlatova.
  3. Cibulku s moukou zalijte vývarem z fazolí (cca 0,5l), přidejte zeleninovou kostku, utřený česnek, rajský protlak, chilli, sůl a pepř a vařte asi 8 minut.
  4. Vzniklou omáčku trochu dosladíme cukrem tak, aby nám zkrátka chutnala.
  5. Do omáčky vmíchejte scezené uvařené fazole a ještě chvíli povařte.
  6. Bretaňské fazole naservírujte na talíř, zasypte např. nasekanou petrželkou a podávejte s kouskem pečiva.
Inspirováno podle Recepty.cz
Inspirováno podle Recepty.cz
NewMe.cz http://newme.cz/