Bezlepkový dýňový koláč
2015-05-03 21:21:22
Porce 1
Hledáte-li netradiční recept na bezlepkový koláč, zkuste tento dýňový koláč z kokosové mouky! Hezky nejen vypadá, ale i chutná!
Tisk
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
55 min
Celková doba přípravy
1 hr 10 min
Na korpus
- 1/2 hrnku kokosového oleje
- 2 vejce
- 3/4 hrnku kokosové mouky
- 2 lžíce agáve sirupu
- špetka soli
Na koláč
- koláčový korpus z kokosové mouky
- 2 hrnky dýňového pyré (vytvořte vlastní nebo 1 plechovka hotového pyré)
- 3 vejce
- 3 lžíce agáve sirupu
- 2 lžičky mleté skořice
- 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
- 1/4 lžičky hřebíčku nadrceného
- 1 lžíce vanilkového extraktu
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180°C.
- V míse smíchejte všechny ingredience na korpus kromě kokosové mouky.
- Přidejte kokosovou mouku a smíchejte dokud nevznikne kompaktní těsto. (Čím víc mícháte, tím víc směs houstne díky mouce, takže to nepřežeňte)
- Těsto vtlačte do korpusové formy o poloměru cca 22 cm a propíchejte vidličkou na několika místech.
- Korpus upečte v troubě po dobu asi 8-10 minut, až chytne lehce hnědou barvu. Pak jej vytáhněte a nechte vychladnout.
- Smíchejte dýňové pyré, vejce, všechno koření a vanilkový extrakt v míse. Míchejte dokud nejsou všechny ingredience pěkně spojené.
- Dýňovou směs poté nalijte do vychladlého kokosového korpusu.
- Koláč překryjte alobalem a dejte péct do trouby.
- Pečte asi 45 minut, dokud koláč nechytne zlatavě hnědou barvu. Ke konci pečení můžete alobal sundat.
- Koláč nechte vychladnout a můžete podávat! Vydrží asi 4 dny.
Inspirováno podle The Cococnut Mama
Inspirováno podle The Cococnut Mama
NewMe.cz http://newme.cz/