Bezlepkový dýňový koláč
Porce 1
Hledáte-li netradiční recept na bezlepkový koláč, zkuste tento dýňový koláč z kokosové mouky! Hezky nejen vypadá, ale i chutná!
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
55 min
Celková doba přípravy
1 hr 10 min
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
55 min
Celková doba přípravy
1 hr 10 min
Na korpus
  1. 1/2 hrnku kokosového oleje
  2. 2 vejce
  3. 3/4 hrnku kokosové mouky
  4. 2 lžíce agáve sirupu
  5. špetka soli
Na koláč
  1. koláčový korpus z kokosové mouky
  2. 2 hrnky dýňového pyré (vytvořte vlastní nebo 1 plechovka hotového pyré)
  3. 3 vejce
  4. 3 lžíce agáve sirupu
  5. 2 lžičky mleté skořice
  6. 1/4 lžičky mletého muškátového oříšku
  7. 1/4 lžičky hřebíčku nadrceného
  8. 1 lžíce vanilkového extraktu
Postup přípravy
  1. Předehřejte troubu na 180°C.
  2. V míse smíchejte všechny ingredience na korpus kromě kokosové mouky.
  3. Přidejte kokosovou mouku a smíchejte dokud nevznikne kompaktní těsto. (Čím víc mícháte, tím víc směs houstne díky mouce, takže to nepřežeňte)
  4. Těsto vtlačte do korpusové formy o poloměru cca 22 cm a propíchejte vidličkou na několika místech.
  5. Korpus upečte v troubě po dobu asi 8-10 minut, až chytne lehce hnědou barvu. Pak jej vytáhněte a nechte vychladnout.
  6. Smíchejte dýňové pyré, vejce, všechno koření a vanilkový extrakt v míse. Míchejte dokud nejsou všechny ingredience pěkně spojené.
  7. Dýňovou směs poté nalijte do vychladlého kokosového korpusu.
  8. Koláč překryjte alobalem a dejte péct do trouby.
  9. Pečte asi 45 minut, dokud koláč nechytne zlatavě hnědou barvu. Ke konci pečení můžete alobal sundat.
  10. Koláč nechte vychladnout a můžete podávat! Vydrží asi 4 dny.
Inspirováno podle The Cococnut Mama
Inspirováno podle The Cococnut Mama
NewMe.cz http://newme.cz/