Bretaňské fazole
2015-08-16 19:54:14
Porce 2
Fazole jsou bohaté na kvalitní rostlinné bílkoviny a hlavně jsou plné vitamínů a minerálů. Patří mezi ně např. draslík, vápník, fosfor, hořčík, jód a železo, či kyselina listová, niacin i provitamín A. Tento recept je jednoduchý na přípravu a chutná opravdu skvěle!
Tisk
Doba přípravy
10 min
Doba vaření
50 min
Celková doba přípravy
1 hr
Ingredience
- 200g fazolí
- 1 cibule
- 2 lžíce celozrnné mouky
- 2 lžíce rajského protlaku
- 1 stroužek česneku
- zeleninová kostka
- 1 lžíce kokosového oleje
- troška cukru
- sůl, pepř, chilli
Postup přípravy
- Fazole nechte namočit na 8-12 hodin a poté vařte cca 45 minut. Fazole je dobré vařit s nějakou bylinkou, např. saturejkou, kmínem nebo majoránkou, aby tolik nenadýmaly. Vodu taktéž nesolte, fazole by nezměkly!
- Na lžíci kokosového oleje zpěňte nakrájenou cibulku, pak zasypte moukou a opečte dozlatova.
- Cibulku s moukou zalijte vývarem z fazolí (cca 0,5l), přidejte zeleninovou kostku, utřený česnek, rajský protlak, chilli, sůl a pepř a vařte asi 8 minut.
- Vzniklou omáčku trochu dosladíme cukrem tak, aby nám zkrátka chutnala.
- Do omáčky vmíchejte scezené uvařené fazole a ještě chvíli povařte.
- Bretaňské fazole naservírujte na talíř, zasypte např. nasekanou petrželkou a podávejte s kouskem pečiva.
Inspirováno podle Recepty.cz
Inspirováno podle Recepty.cz
NewMe.cz http://newme.cz/