Zdravý jablečný koláč
2015-01-19 00:23:31
Porce 4
Chutná jako štrůdl, ale je mnohem zdravější. Zkuste místo mouky vytvořit těsto z ovesných vloček!
Tisk
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
30 min
Celková doba přípravy
45 min
Těsto
- 2 hrnky ovesných vloček (jemnější jsou lepší)
- 1/2 hrnku vody
- 2 bílé jogurty (já používám ovčí)
- 1 lžíce medu (nemusí být)
Náplň
- 2 jablka
- rozinky
- lískové oříšky, či jiné dle chuti (nemusí být)
- skořice
Postup přípravy
- Ve velké míse smíchejte všechny suroviny na těsto.
- Ručně nebo v robotu posekejte jablka a ořechy a přidejte skořici. Vše promíchejte.
- Polovinu těsta naneste na pečícím papírem vyložený plech a dobře rozetřete. Vznikne tak dno koláče.
- Po celé ploše těsta nyní rozprostřete náplň.
- Naneste druhou polovinu těsto na náplň, vznikne tak horní část koláče.
- Jablkový koláč vložte do trouby vyhřáté na cca 180°C a pečte dozlatova asi 30 minut.
Inspirováno podle Kafe.cz
Inspirováno podle Kafe.cz
NewMe.cz http://newme.cz/