Zelené fazolky s cizrnou, fetou a dresingem
2015-06-28 00:26:51
Porce 2
Lehká letní večeře hotová za pár minut! Jednoduché suroviny podtrhuje výraznější dresing a feta sýr.
Tisk
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
10 min
Celková doba přípravy
15 min
Ingredience
- 200g zelených fazolek
- 2 lžíce olivového oleje
- hrst (100g) uvařené cizrny
Na dresing
- 1 menší stroužek česneku
- 5 sušených rajčat v oleji
- 1 naložená červená paprika v oleji (roasted red peppers in a jar - nevím, zda se to v čr prodává, zkuste nahradit něčím podobným, nebo vynechte)
- 100g feta sýru
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180°C, pak na plech rozprostřete zelené lusky a pokapte 1 lžící oleje.
- Lusky pečte cca 10 minut a pak je v misce nebo na talíři smíchejte s cizrnou.
- Zbylé suroviny kromě fety umixujte v mixéru, aby vznikl dresing.
- Lusky s cizrnou zalejte dresingem a posypte na kostky nakrájeným feta sýrem.
- Podávejte s opékanou bagetkou nebo čerstvým pečivem a sklenkou bílého vína.
Inspirováno podle BBC Good Food
Inspirováno podle BBC Good Food
NewMe.cz http://newme.cz/