Zdravý kakaový mrkvový koláč
2015-03-10 23:12:13
Porce 1
Zdravá varianta tzv. carrot cake. Výborná snídaně nebo svačinka, když vás honí mlsná!
Tisk
Doba přípravy
40 min
Doba vaření
1 hr 15 min
Celková doba přípravy
1 hr 55 min
Ingredience
- 1,5 hrnku celozrnné mouky
- 5 lžic kakaového prášku
- 0,5 lžičky jedlé sody
- špetka soli
- 1 lžička prášku na pečení
- 0,5 lžičky mleté skořice
- 0,5 hrnku agáve sirupu
- 2 menší vejce
- 3/4 hrnku řepkového oleje (já použila olivový, protože jsem jiný momentálně neměla, a taky to nebylo špatné)
- 2 lžíce kysané smetany nebo creme fraiche
- 0,5 lžičky čerstvého strouhaného zázvoru
- 1 hrnek najemno nastrouhané mrkve
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180°C.
- V míse smíchejte mouku, kakao, jedlou sodu, sůl, prášek na pečení a skořici.
- V robotu nebo mixérem ušlehejte dohladka vejce, agáve sirup, olej, smetanu a zázvor.
- Směs z robotu přimíchejte do mísy s moukou a ostatními suchými ingrediencemi. Důkladně promíchejte.
- Přimíchejte i nastrouhanou mrkev a opět dobře promíchejte.
- Směsí vylejte formu na pečení a dejte do vyhřáté trouby péct na cca 1 hodinu a 15 minut.
- Mrkvový koláč je hotový, pokud do něj zapíchnete párátko a vytáhnete jej suché.
- Po vytažení z trouby nechte carrot cake dobře vychladnout, než jej začnete krájet.
Inspirováno podle Food & Wine
Inspirováno podle Food & Wine
NewMe.cz http://newme.cz/