Zdravé datlové cukroví bez cukru
2015-12-10 22:21:36
Porce 40
Hledáte zdravou variantu klasického vánočního cukroví? Právě jste ji našli! Toto datlové cukroví hodně chutí připomíná perníčky. Cukroví je dobré jen tak nebo slepené třeba mandlovým máslem!
Tisk
Doba přípravy
1 hr 10 min
Doba vaření
10 min
Celková doba přípravy
1 hr 20 min
Ingredience
- 300 g špaldové mouky
- 100 g mletých mandlí
- 200 g sušených datlí
- 150 g kokosového oleje v tuhém stavu
- 100 g datlového sirupu
- 40 ml mandlového mléka
- 1 lžíce citrónové šťávy
- 1 lžíce mleté skořice
- 1 lžíce kypřícího prášku do pečiva
- špetka soli
Postup přípravy
- Nejdříve si nasekáme sušené datle v robotu na malé kousky.
- Poté datle smícháme s ostatními suchými ingrediencemi, tedy moukou, mletými mandlemi, skořicí, kypřícím práškem a solí.
- Následně přidáme tuhý kokosový olej, datlový sirup, citronovou šťávu a vše dobře propracujeme.
- Těsto pak zabalíme do potravinářské fólie a dáme vychladit do lednice na alespoň hodinu, ideálně přes noc.
- Další den (nebo po alespoň hodině) těsto lehce propracujeme a vyválíme z něj tenký plát, ze kterého vykrajujeme různé tvary.
- Datlové cukroví pečeme ve vyhřáté troubě na cca 170°C po dobu asi 10 minut, dokud lehce nezezlátne.
- Vychladlé cukroví můžeme buď nechat jen tak nebo slepit např. mandlovým máslem. Skladujeme v chladu.
Poznámky
- Suroviny můžete zakoupit i v mém eshopu.
- Datlový sirup
- Kokosový olej
Inspirováno podle Dewi
Inspirováno podle Dewi
NewMe.cz http://newme.cz/