Pečivo z quiony
Porce 5
Hledáte recept na bezlepkové pečivo? Zkuste použít quinoa mouku! Recept je jako vždy rychlý a pečivo se dá jíst jak na slano, tak třeba i namazat džemem.
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
25 min
Celková doba přípravy
40 min
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
25 min
Celková doba přípravy
40 min
Ingredience
  1. 300 gramů quinoy
  2. 200 gramů mandlové mouky
  3. 2 lžíce lněného semínka
  4. 1 lžička prášku na pečení
  5. špetka soli
  6. 1 avokádo
  7. 1 lžíce citronové nebo limetkové šťávy
  8. 1 lžíce agáve syrupu
  9. 200 ml vody
Postup přípravy
  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Rozehřejte pánev na maximum a vsypte do ní quinou. Nechte ji opéct dozlatova a průběžně ji promíchávejte. Quinoa má lepší, oříškovou, chuť když se orestuje na pánvi.
  3. Umixujte quinou tak dlouho, až vám vznikne mouka. Občas je potřeba v robotu quinou promíchat lžíci, aby se ještě nepomletá zrnka dostala naspod.
  4. Smíchejte všechny sypké suroviny v míse (v seznamu výše vše až po avokádo).
  5. Vedle v jiné misce si rozmačkejte avokádo, přidejte agáve syrup , citronovou šťávu a vodu.
  6. Avokádovou směs přidejte do mísy k sypké směsi a vše dobře promíchejte, až získáte těsto.
  7. Z těsta pak vytvarujte cca 5 placek a položte na plech s pečícím papírem.
  8. Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 25 minut. Po asi 15 minutách placky otočte, aby se upekly dozlatova z obou stran.
  9. Quinoa pečivo nechejte nejdříve vychladnout, než jej budete krájet. I tak je však docela sypké, na domácí hamburgery se mi třeba příliš neosvědčilo.
  10. Pečivo z quinoy můžete jíst jak nasladko, tak naslano, či k polévce, záleží jen na vaší fantazii! 🙂
Inspirováno podle Tales of a Kitchen
Inspirováno podle Tales of a Kitchen
NewMe.cz http://newme.cz/