Pečivo z quiony
2015-03-07 19:08:11
Porce 5
Hledáte recept na bezlepkové pečivo? Zkuste použít quinoa mouku! Recept je jako vždy rychlý a pečivo se dá jíst jak na slano, tak třeba i namazat džemem.
Tisk
Doba přípravy
15 min
Doba vaření
25 min
Celková doba přípravy
40 min
Ingredience
- 300 gramů quinoy
- 200 gramů mandlové mouky
- 2 lžíce lněného semínka
- 1 lžička prášku na pečení
- špetka soli
- 1 avokádo
- 1 lžíce citronové nebo limetkové šťávy
- 1 lžíce agáve syrupu
- 200 ml vody
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Rozehřejte pánev na maximum a vsypte do ní quinou. Nechte ji opéct dozlatova a průběžně ji promíchávejte. Quinoa má lepší, oříškovou, chuť když se orestuje na pánvi.
- Umixujte quinou tak dlouho, až vám vznikne mouka. Občas je potřeba v robotu quinou promíchat lžíci, aby se ještě nepomletá zrnka dostala naspod.
- Smíchejte všechny sypké suroviny v míse (v seznamu výše vše až po avokádo).
- Vedle v jiné misce si rozmačkejte avokádo, přidejte agáve syrup , citronovou šťávu a vodu.
- Avokádovou směs přidejte do mísy k sypké směsi a vše dobře promíchejte, až získáte těsto.
- Z těsta pak vytvarujte cca 5 placek a položte na plech s pečícím papírem.
- Vložte do předehřáté trouby a pečte cca 25 minut. Po asi 15 minutách placky otočte, aby se upekly dozlatova z obou stran.
- Quinoa pečivo nechejte nejdříve vychladnout, než jej budete krájet. I tak je však docela sypké, na domácí hamburgery se mi třeba příliš neosvědčilo.
- Pečivo z quinoy můžete jíst jak nasladko, tak naslano, či k polévce, záleží jen na vaší fantazii! 🙂
Inspirováno podle Tales of a Kitchen
Inspirováno podle Tales of a Kitchen
NewMe.cz http://newme.cz/