Losos se špenátem
2015-02-28 19:26:01
Porce 1
Losos je výborným zdrojem mastných kyselin a bílkovin, ale co víc, jednoduchý na přípravu. Díky listovému špenátu zase tělu dopřejete kyselinu listovou!
Tisk
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
10 min
Celková doba přípravy
15 min
Ingredience
- 1 kus lososa
- 300 g listového špenátu
- kokosový olej
- sůl, pepř
Postup přípravy
- Lososa opláchněte, osolte a opepřete.
- Rozpalte kokosový olej a lososa opečte na pánvi. Na mírném plameni trvá cca 10 min, než se losos dobře propeče (záleží také na výšce daného kousku ryby).
- Mezitím co se připravuje losos, vložte špenát do hrnce a spařte jej horkou vodou. Můžete špenátové listy nechat ještě pár minut ve vodě, aby více změkly.
- Vodu ze špenátu slijte, listy pak osolte a opepřete.
- Lososa i špenát přendejte na talíř a nechte si chutnat!
NewMe.cz http://newme.cz/