Kuře v amarantu
2015-05-24 18:38:55
Porce 1
Hledáte inspiraci na to, jak při vaření použít amarant? Zkuste jím obalit kuřecí prso a osmahnout na kokosovém oleji! Jednoduché, zdravé a rychlé!
Tisk
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
15 min
Celková doba přípravy
20 min
Ingredience
- kuřecí prso
- amarant
- kokosový olej
- 3 brambory
- hrst čerstvých špenátových listů
Postup přípravy
- Omyjte kuře, osolte a případně okořeňte dle chuti.
- Kuře obalte v kuličkách amarantu.
- Dejte vařit brambory.
- Na pánvi rozpalte kokosový olej a kuře nechte rychle zatáhnout z obou stran. Poté smažte cca 7 minut z každé strany, dokud není uvnitř hotové a amarant lehce nazlátlý.
- Nakrájejte špenátové listy na menší kousky a přidejte k uvařeným bramborům. Brambory spolu se špenátem rozšťouchejte, přidejte případně sůl a mléko.
- Kuře v amarantu podávejte se šťouchanými špenátovými brambory ihned po uvaření.
NewMe.cz http://newme.cz/