Kuře v amarantu
Porce 1
Hledáte inspiraci na to, jak při vaření použít amarant? Zkuste jím obalit kuřecí prso a osmahnout na kokosovém oleji! Jednoduché, zdravé a rychlé!
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
15 min
Celková doba přípravy
20 min
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
15 min
Celková doba přípravy
20 min
Ingredience
  1. kuřecí prso
  2. amarant
  3. kokosový olej
  4. 3 brambory
  5. hrst čerstvých špenátových listů
Postup přípravy
  1. Omyjte kuře, osolte a případně okořeňte dle chuti.
  2. Kuře obalte v kuličkách amarantu.
  3. Dejte vařit brambory.
  4. Na pánvi rozpalte kokosový olej a kuře nechte rychle zatáhnout z obou stran. Poté smažte cca 7 minut z každé strany, dokud není uvnitř hotové a amarant lehce nazlátlý.
  5. Nakrájejte špenátové listy na menší kousky a přidejte k uvařeným bramborům. Brambory spolu se špenátem rozšťouchejte, přidejte případně sůl a mléko.
  6. Kuře v amarantu podávejte se šťouchanými špenátovými brambory ihned po uvaření.
NewMe.cz http://newme.cz/