Cizrna v rajčatové omáčce se zázvorem
2016-02-27 19:54:32
Porce 4
Netradiční recept vhodný i pro vegetáriány a vegany. Cizrnovo - rajčatovou omáčku můžete podávat buď s rýží nebo flatbreadem. Lehkou pálivost omáčce taky dodá zázvor a římský kmín!
Tisk
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
55 min
Celková doba přípravy
1 min
Ingredience
- 1 lžíce kokosového nebo olivového oleje
- 1 velká cibule nakrájené na jemno
- 4 stroužky česneku
- 2 lžíce nastrouhaného čerstvého zázvoru
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 2 lžičky balsamikového octa
- 2 plechovky nakrájených rajčat (cca 400g)
- 2 plechovky cizrny (cca 400g)
- basmati rýže
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci nebo pánvi rozpalte olej a přidejte nakrájenou cibuli.
- Cibulku opékejte cca 10 minut dokud nechytne zlatavou barvu.
- Přidejte česnek, zázvor, kmín, sůl a pepř a restujte další minutku.
- Přidejte balsamiko a rajčata a přiveďte k varu.
- Nakonec přidejte ještě cizrnu a na mírném ohni nechte vařit cca 40 minut.
- V mezičase uvařte basmati rýži.
- Jakmile je vše hotové, nandejte rýži do misky a přelijte cizrnovo-rajčatovou omáčkou.
- Cizrnová rajčatová omáčka lze taky podávat s teplým pita chlebem.
Inspirováno podle Food.com
Inspirováno podle Food.com
NewMe.cz http://newme.cz/