Zelené fazolky s cizrnou, fetou a dresingem
Porce 2
Lehká letní večeře hotová za pár minut! Jednoduché suroviny podtrhuje výraznější dresing a feta sýr.
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
10 min
Celková doba přípravy
15 min
Doba přípravy
5 min
Doba vaření
10 min
Celková doba přípravy
15 min
Ingredience
  1. 200g zelených fazolek
  2. 2 lžíce olivového oleje
  3. hrst (100g) uvařené cizrny
Na dresing
  1. 1 menší stroužek česneku
  2. 5 sušených rajčat v oleji
  3. 1 naložená červená paprika v oleji (roasted red peppers in a jar - nevím, zda se to v čr prodává, zkuste nahradit něčím podobným, nebo vynechte)
  4. 100g feta sýru
Postup přípravy
  1. Předehřejte troubu na 180°C, pak na plech rozprostřete zelené lusky a pokapte 1 lžící oleje.
  2. Lusky pečte cca 10 minut a pak je v misce nebo na talíři smíchejte s cizrnou.
  3. Zbylé suroviny kromě fety umixujte v mixéru, aby vznikl dresing.
  4. Lusky s cizrnou zalejte dresingem a posypte na kostky nakrájeným feta sýrem.
  5. Podávejte s opékanou bagetkou nebo čerstvým pečivem a sklenkou bílého vína.
Inspirováno podle BBC Good Food
Inspirováno podle BBC Good Food
NewMe.cz http://newme.cz/